(Pers)Luchtgeweer/-pistool standaard

BSAR10luchtgeweer

Het luchtgeweer werkend met samengeperste lucht of CO2 is een enkelschotswapen met een mondingsenergie van max, 7,5 joule en ingericht voor het verschieten van loden 4,5 mm diabolo-kogeltjes.

De richtmiddelen zijn diopter en ringkorrel met korreltunnel. Het gewicht van het wapen met richtmiddelen is maximaal 5,5 kg en de totale lengte maximaal 850 mm. Optische richtmiddelen zoals richtkijkers zijn niet toegestaan.

Geschoten wordt op de internationale wedstrijdschijf voor luchtgeweer met ringen van 10 tot 1, waarbij de 10-ring een diameter heeft van 0,5 mm(!) en de 1-ring 45,5 mm. De zwarte roos heeft een diameter van 30,5 mm.

De schiethouding is vrijstaand en de afstand is 10 meter. Het gebruik van een schiethandschoen is toegestaan. De schietdiscipline (KNSA nationaal onderdeel luchtgeweer) is voor heren 60 wedstrijdschoten inclusief vooraf een onbeperkt aantal proefschoten binnen 1 uur 45 minuten en voor dames 40 wedstrijdschoten inclusief vooraf een onbeperkt aantal proefschoten binnen 1 uur 15 minuten.

De 10 meter baan is speciaal voor de KNSA disciplines luchtgeweer en luchtpistool kaliber 4,5mm. Hier kan geoefend worden met CO2 wapens, persluchtwapens (licht kaliber) en zijspanners. Er is voorzien in de de mogelijkheid om staand, liggend of knielend te schieten. Hoog energetische persluchtwapens zijn op deze baan niet toegestaan.

 

 

Wil je gewoon eens proberen of het met lucht schieten iets voor je is dan kan dat gewoon met een van onze eigen luchtbuksen van het type knikloop.

Schietbanen sluitingsdata 2e kwartaal 2024: 10,21,25 april --- 8,12,16 mei --- 9,12 juni