Semiautomatisch geweer

Kalasnikov

Sinds 1 Juli 2012 is officieel de nieuwe KNSA discipline KKSG (Klein Kaliber Semiautomatisch Geweer) ingesteld. Klein Kaliber Semi-automatische geweren zijn alle op militaire geweren gelijkende geweren in het kaliber 5,6 (.22LR), bediend door gasdruk of een blowback system en uitgevoerd met patroonhouder of magazijn. Deze wapens zijn uitgevoerd met een pistoolgreep en moeten af fabriek op een militair geweer lijken doch mogen geen gelijkenis vertonen met een machinepistool of wapen dat alleen pistoolmunitie verschiet. Het geweer mag met richtmiddelen maximaal 3,8Kg wegen en een lengte hebben van 100cm. Een vlamdemper is toegestaan, een mondingsrem niet.Kalasnikof

De toegestane richtmiddelen zijn open vizieren (keep en korrel), keep en tunnel en zogenaamde peep sights origineel gemonteerd af fabriek. Ook een originele ringkorrel is toegestaan.

Geschoten wordt op schijven met de afmetingen hoogte 22cm en breedte 20cm voorzien van 5 visuelen (telling 6-10). Er wordt knielend geschoten met gebruik van kussen en een eventueel tweede kussen tussen hiel en zitvlak. Schietjas en schietriem zijn niet toegestaan.

De schietdiscipline (KNSA KKSG) bestaat uit 60 wedstrijdschoten liggend, 60 wedtrijdschoten knielend beide in 1uur 30min op een 12 meter KKK schijf. Proefsckoten onbeperkt op maximaal 4 schijven. Het laatste onderdeel is 3-houdingen 3×20, dit zijn 60 schoten in 3 houdingen zijnde 20 schoten liggend, 20 schoten staand, 20 schoten knielend. De beschikbare tijd hiervoor inclusief proefschoten is 2uur 30min. Ook hier onbeperkte proefschoten op maximaal 4 schijven.

Schietbanen sluitingsdata 2e kwartaal 2024: 10,21,25 april --- 8,12,16 mei --- 9,12 juni